Onze missie: het meest duurzame designbureau zijn.

Als designbureau wat nauw betrokken is bij de energie-, technologie- en milieusectoren, willen we een duurzaam bedrijf zijn dat een positieve impact heeft op de wereld. Onze eigen daden en zakelijke beslissingen worden daarom voortdurend geëvalueerd.

Om dit te verwezenlijken worden positieve veranderingen gedreven door een managementbenadering, zodat de gedeelde waarden opgenomen worden door het hele bedrijf. Wanneer nodig stippen we duurzaamheid aan bij klanten en leveranciers.

We understand energy

Energievoorziening

Onze energie komt voort uit 100% duurzame bronnen waaronder wind- en zonne-energie, biomassa en waterkracht. Deze duurzame energie zorgt ervoor dat onze kantoren 0 gram CO2 uitstoot en 0 gram radioactieve afvalstoffen hebben. Alhoewel onze energie duurzaam is, letten we goed op ons energiegebruik en reduceren we deze waar het kan.

Kantoorafval

Al onze medewerkers zijn verplicht om afval te recyclen. Wij maken gebruik van een een circulaire afvaldienst. Vrijwel al het afval wordt waar mogelijk gerecycled.

In house recycling and office waste posters

“Veel wegwerpartikelen worden maar een paar minuten gebruikt en dan weggegooid. Ik denk dat dit misschien wel het meest teleurstellende misbruik van middelen is dat mensen ooit hebben bedacht.”

David McLagab, Oprichter van Ecoffee Cup

Wegwerpbekers

Elk jaar worden er 300 biljoen wegwerpbekers geproduceerd. In Engeland alleen worden er 2,5 biljoen wegwerpbekers per jaar gebruikt. Indien deze papieren bekers bekleed zijn met plastic, wordt er minder dan 2% gerecycled. Maar niet bij Fourleaf! Wegwerpbekers zijn niet toegestaan in onze kantoren, als alternatief bieden we herbruikbare en duurzame bekers aan gemaakt van bamboe of rijstvlies.

We vermijden het gebruik van andere wegwerpartikelen waar mogelijk. Als bedrijf zullen we altijd artikelen gemaakt van gerecycled plastic of alternatieven kiezen die beschikbaar zijn. Door onze duurzame visie en ethiek te delen, wordt elke werknemer aangemoedigd om hun manier van leven duurzamer te maken.

Als 2 miljoen mensen eenmaal per week ervoor kiezen om een wegwerpbeker opnieuw te gebruiken, belanden er 104 miljoen minder wegwerpbekers op de vuilnisbelt. Door te kiezen om iets 7 dagen per week te hergebruiken, kunnen we samen een wereld van verschil maken.

Kantoorartikelen

Bij aanschaf van een product of dienst letten we goed op de milieu-impact ervan. Algemene kantoorartikelen en schoonmaakproducten zijn allemaal milieuriendelijk. Zelfs onze theezakjes zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Onze benodigdheden worden geleverd door milieuvriendelijke bestelwagens van een leverancier die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, met zo'n 55.000 m2 aan zonnepanelen en een half mW aan batterijopslagcapaciteit.

Print

Ons algemeen beleid is dat we alleen duurzame printoplossingen kopen of regelen voor onze klanten, maar er bestaat natuurlijk geen ‘one size fits all’. Daarom hebben we een breed scala aan duurzame opties paraat, die worden afgestemd op de wensen van de klant. Een voorbeeld is het gebruiken van papier gemaakt van duurzame bronnen, gerecycled papier, het gebruik van inkt op plantaardige of sojabasis, of zelfs referenties voor een energieneutrale drukkerij en leverancier.

Papier van duurzame bronnen
Gerecycled papier
Plantaardige inkten
Inkten op sojabasis
Energieneutrale drukkerijen
Energieneutrale leveranciers
Lunch and Learn slides

Lunch & Learn

Elke week wijden we een lunchpauze toe aan ons ‘Lunch & Learn’ programma. In dit programma presenteert een van onze medewerkers een onderwerp, waarover we ook in discussie gaan. Zo zorgen we ervoor dat onze teams in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zich verdiepen in belangrijke onderwerpen; waaronder biodiversiteit, de stijgende zeespiegel, ontbossing en de Sustainable Development Goals.

Wij geloven dat als we continu kennis blijven delen, ons team zo veel mogelijk te weten komt over belangrijke dingen om ons heen. Het is niet alleen belangrijk om verstand te hebben van onze klanten en hun behoeftes, maar ook van de ontwikkelingen in de wereld en hoe we zo duurzaam mogeljik kunnen blijven.

Alle presentaties worden opgenomen zodat afwezigen of nieuwkomers ze alsnog kunnen bekijken om dezelfde kennis te vergaren. Het leerprogramma introduceert ons tot nieuwe ideeëen, waardoor we onze huidige duurzaamheidsdoelen kunnen behalen en onze visie voor 2020 kunnen uitbouwen.

Duurzaamheidsteam

Het Fourleaf duurzaamheidsteam wordt geleid door 4 seniorleden van onze kantoren in het VK en NL. Om de twee weken komen ze samen om onze ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid te evalueren en implementeren. We kunnen altijd nóg iets beters doen voor onze planeet! Door middel van dit team blijven we op de hoogte van nieuwe oplossingen en kunnen we voortdurend onze doelen aanscherpen.

Het maken van duurzamere keuzes is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor ons bedrijf.

Lunch and Learn slides

Heb je een suggestie?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en het verbeteren van onze eigen duurzaamheid.

NEEM CONTACT OP