Shell Scenarios

De toekomst van energie en de daarbijbehorende uitdagingen is een ingewikkeld en gevoelig onderwerp wat duidelijke boodschappen op een innovatieve en activerende manier behoeft.

Door wereldleiders aan te moedigen om de “wat als” scenario’s te overdenken, stelde het Shell Scenarios team kritische vragen om verschillende toekomstperspectieven te schetsen. Niet alleen regeringen, scholen en bedrijven moeten hiermee worden geholpen, ook het algemene publiek moet betrokken zijn bij het begrijpen van toekomstige onzekerheden. Shell Scenarios onderwijst en informeert verschillende soorten publieken in deze veranderlijke tijd vol uitdagingen op gebied van energie en milieu.

Inspiratie voor een duurzame toekomst

Met onze jarenlange kennis op gebied van digitale oplossingen binnen de energie-industrie en, nog belangrijker, onze kennis van het Shell Scenarios programma, was Fourleaf goed voorbereid op het creëren van betrokken berichten en visies voor een globaal platform.

Deze oplossingen moesten aansporen tot actie en het voeren van debatten over de uitdagingen voor een duurzame toekomst.

De toekomst van energie verbeelden

Doelgerichte en activerende social media en e-mailcampagnes leiden het publiek naar interactieve webtools over individuele "scenario’s", opgezet door het Shell team.

Afhankelijk van de bestaande kennis, kan het publiek kiezen tussen een informatieve verhaallijn gebaseerd op ervaringen tot een volledig dynamische tijdlijn en datavisualisaties. De gebruiker wordt aangespoord om de ervaring aan te passen naar de eigen vereisten en nieuwe inzichten te ontdekken; hoe complex deze ook zijn. Er werd ook een quiz ontwikkeld om de opgedane kennis te testen en gesprekken te beginnen binnen de geactiveerde doelgroep.

“Succesvolle geïntegreerde digitale en social media campagnes blijven voortdurend awareness creëren bij Shell Scenarios. Het positioneert Shell als visionaire leider, die zijn toonaangevende autoriteit op het gebied van nieuwe energie en een duurzamere toekomst blijft versterken.”

Veranderen en evolueren

Onze uitgebreide technische deskundigheid en ervaring in de sector zorgen ervoor dat we ons kunnen aanpassen en evolueren op basis van de wens van de klanten, binnen de industrieën die nooit stilstaan.

Baanbrekend ‘thought leadership’ vereist innovatieve digitale oplossingen. We blijven samenwerken met het Shell Scenarios team om hun projecties te communiceren en visualiseren, nu en in de toekomst.