Water, energie en voedsel verenigen zich op wereldwijde schaal in Dubai

In 2021 wordt de wereld-expositie georganiseerd in Dubai. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg Fourleaf om de website te ontwerpen en te bouwen voor de Nederlandse deelname aan dit grote evenement.

Nederland presenteert een volledig duurzame en circulaire biotoop op de expo van 2021. De door ons ontworpen en gebouwde website fungeert als een veelzijdige communicatietool voor het marketingteam. Op deze manier kunnen zij het publiek actief betrekken bij het evenement, maar ook informatie verstrekken over de samenwerking tussen Nederland en de Golfregio, samen met de kansen die daaruit voortvloeien.

Dutch Dubai website shown on a mobile phone and laptop
Wireframes of Dutch Dubai website

Van contentstrategie tot online platform

In samenwerking met het communicatieteam van Dutch Dubai ontwierpen wij de fundering en definieerden we de ideale structuur voor het platform. Met behulp van een interactief prototype werd de flow van het platform en de hiërarchie van elementen inzichtelijk gemaakt.

Volledig responsive design

De doelgroep is het publiek wat de evenementen bezoekt. Daarom is het van cruciaal belang om dezelfde ideale website-ervaring te hebben op zowel een mobiel apparaat als een desktop of laptop. Met het hoge contentgehalte van de website was dit een uitdaging. De samenwerking tussen onze UI/UX-ontwerpers en de front end-developers zorgde voor een optimaal resultaat.

Fully responsive Dutch Dubai site shown on tablet and mobile phone
Dutch Dubai newsletter screenshots

"Enorm bedankt, want hoe cool is het eindresultaat! Dank voor het harde werk en het halen van de deadline."

Een gebruiksvriendelijke kalender voor evenementen

Een essentieel onderdeel van het Dutch Dubai paviljoen zijn de evenementen. Zowel voor als tijdens de expositie zullen er evenementen worden georganiseerd in Nederland en Dubai, zodat bedrijven zich kunnen richten op samenwerkingen in het licht van het Dutch Dubai team: Water, Energie en Voedsel verbinden.

User friendly online calendar for Dutch Dubai
Person looking at Dutch Dubai websites on their mobile in front of pavilion